Jäsenkirje 1/2012

Rauhala-klubi ry
Jäsenkirje 1/2012

RAUHALA-KLUBIN KUULUMISET

Rauhala-klubi ry on toiminut alkuvuodesta aktiivisesti ja järjestänyt toimintaa Oulun yliopiston ylioppilaskunnan alumneille toimintasuunnitelman mukaisesti. Ylioppilaskunnan vuosijuhlaviikolla joukko entisiä toimijoita ja nykytoimijat viettivät vuosijuhlien aattoa OYY-alumni-illan merkeissä. Saadun palautteen perusteella tapahtumasta pidettiin ja etenkin nykytoimijat olivat saaneet hyviä eväitä aluillaan olevaan toimintavuoteen 2012.

Yhdistyksemme on siirtymässä perustamisvaiheesta aktiivisen toiminnan ja yhteisöllisyyden rakentamisen kauteen. Tavoitteena on kasvattaa jäsenmääräämme ja kehittää tapahtumiamme siten että niihin osallistuisi jäsenkuntaamme mahdollisimman kattavasti. Edelleen pienten resurssien johdosta pääpaino on kuitenkin kolmessa vuotuisessa päätapahtumassa.

Rauhala-klubin hallituksen toimesta on käynnistetty ylioppilaskunnan hallituksen ja uusien työntekijöiden mentorointi, jolla pyritään tukemaan heidän kasvuaan ja kehittymistään ylioppilaskuntatoimijoina sekä siirtämään hiljaista tietoa ja hyviä käytäntöjä. Mentorointi on luottamuksellisuuteen pohjautuva kanava nykytoimijoille pohdiskella ylioppilaskuntaa ja ylioppilaskuntatoimintaa laajemmin sekä omaa suoriutumista tehtävässään.

Tänä vuonna on luvassa vielä alumnitoimintamme päätapahtuma, OYY:n alumnipäivä, joka järjestetään ylioppilaskunnan perustamisen vuosipäivää edeltävänä lauantaina 13.10.2012. Tarkempaa tietoa tapahtumasta lähetetään viimeistään syyskuun aikana. Päivään kutsutaan erikseen kaikki 50, 40, 30, 20 ja 10 vuotta sitten ylioppilaskunnassa toimineet henkilöt.

Vuosikokouksessa hallitusta evästettiin kehittämään yhdistyksemme yhteisöllisyyttä edistävää puolta. Tavoitteenamme tämän vuoden aikana onkin pohtia, miten alumniemme keskinäistä yhteisöllisyyttä saataisiin parhaiten edistettyä. Suunnitteilla on ainakin eduskuntavierailu syksyllä sekä sen yhteydessä illanvietto pääkaupunkiseudulle ja Etelä-Suomessa asuville entisille OYY-toimijoille. Otamme mielellämme vinkkejä tominnan kehittämiseksi vastaan.

Ainakin jäsentiedottamista kehitetään ja pyrimme lähestymään jäseniämme jäsentiedottein muutamia kertoja vuodessa. Kannattaa seurata myös internetsivujamme ja muita viestintäkanaviamme, joista viestin loppupuolella enemmän.

Oikein lämpöistä ja tapahtumarikasta kesää toivotellen

Wille Leppämäki
rauhala-klubi.pj@oyy.fi

VUOSIKOKOUKSESSA PÄÄTETTYÄ

Rauhala-klubi ry:n jäseniä kokoontui yhdistyksemme vuosikokoukseen Oulun yliopistopäivänä. Yliopistomme hallituksen kokoussalissa pidetyssä vuosikokouksessa päätettiin sääntömääräisistä asioista: vahvistettiin tilinpäätös vuodelta 2011, toimintasuunnitelma ja talousarvio kaudelle 2012-13 sekä päätettiin henkilövalinnoista. Toimintasuunnitelma on luettavissa nettisivuillamme (http://www.rauhala-klubi.net).

Hallituksen erovuoroiset jäsenet FM Wille Leppämäki ja kansanedustaja Mirja Vehkaperä valittiin seuraavalle kolmivuotiskaudelle. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa FM Wille Leppämäki. Hallituksen muina jäseninä jatkavat fil. yo Ville Impiö, fil. yo Anne Ollikainen, fil. yo Milja Seppälä ja FT, maaherra Eino Siuruainen. Toiminnantarkastajaksi valittiin KTM Antti Tumelius, varalle kaupp. yo Johanna Kesti.

Kannattavien jäsenten jäsenmaksun suuruus päätettiin pitää ennallaan 150 eurossa. Varsinaisten henkilöjäsenten jäsenyys yhdistyksessä on maksuton ja jäsenmaksua ei sääntömääräisesti kanneta.

VUODEN OPISKELIJA JA VUODEN ALUMNI 2012

Oulun yliopiston vuoden opiskelija ja vuoden alumni nimettiin Oulun yliopistoseuran järjestämässä Oulun yliopiston alumnijuhlassa 11.5.2012.

Vuoden opiskelijaksi nimettiin Rauhala-klubi ry:n esityksestä BA, kasvatustieteen maisteriopiskelija Yu-Hsuan Lee. Esityksessämme korostui etenkin Yu-Hsuanin aktiivisuus kansainvälisen opiskelijajärjestötoiminnan kehittämisessä. Hän on osallistunut kv-opiskelijoiden järjestö NISO:n perusteiden rakentamiseen. Keväällä 2012 hän järjesti World Press Photo 20122 -näyttelyn Oulussa.

Rauhala-klubi pyysi Oulun yliopistolla toimivilta opiskelijajärjestöiltä esityksiä vuoden opiskelijaksi nimettävästä henkilöstä ja esityksiä saatiin viisi kappaletta.

Vuoden opiskelija palkitaan Oulun ylioppilasapu ry:n, Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiön sekä Uniresta Oy:n lahjoittamalla stipendillä, jonka suuruus on 2000 euroa.

Lisätietoja: https://rauhala-klubi.net/2012/05/11/vuoden-opiskelijaksi-yu-hsuan-lee-yu-hsuan-lee-named-student-of-the-year/

Vuoden alumniksi nimettiin Ludocraft Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja, FT Tony Manninen. Lisätietoja: http://www.oulu.fi/yliopisto/uutiset/2012/05/vuoden-alumniksi-oulun-peliteollisuuden-isä

KANNATUSJÄSENYYS

Yhdistyksen henkilöjäseniltä ei sääntöjen mukaisesti kanneta jäsenmaksua. Yhdistyksemme toiminta perustuu ennen kaikkea kannatusjäsenmaksuista saataville tuotoille, joten halutessasi tukea Rauhala-klubi ry:n toimintaa ja alumnitapahtumia, voit liittyä myös kannatusjäseneksemme. Kannatusjäsenmaksu vuodelle 2012 on vuosikokouksen päätöksen mukaisesti 150 euroa.

Kannatusjäseneksi voi liittyä suorittamalla kannatusjäsenmaksun yhdistyksen tilille seuraavalla tavalla.

Tilinumero: FI50 5490 0720 0811 04
Viesti: Kannatusjäsenmaksu, oma nimi, postiosoite, sähköposti
Summa: 150,00 €

YHDISTYKSEN NETTISIVUT JA FACEBOOK-RYHMÄ SEKÄ YLIOPISTON ALUMNIVERKOSTO

Rauhala-klubin jäsenten viestinnässä hyödynnetään erityisesti sähköpostia sekä yhdistyksen nettisivuja. Yhdistyksellä on myös Facebook-ryhmä sekä ryhmä Oulun yliopiston alumniverkostossa (jonka kautta varmistat myös, että Oulun yliopiston alumniviestintä tavoittaa sinut).

Nettisivut: http://www.rauhala-klubi.net
Facebook-ryhmä: https://www.facebook.com/groups/335191384636/
Oulun yliopiston alumniverkosto: https://alumni.oulu.fi > Ryhmät > Kaikki ryhmät

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s