Vuosikokous 2015

Featured image

Rauhala-klubin vuosikokous kokosi 4. kesäkuuta kymmenkunta OYY:n entistä ja nykyistä toimijaa ylioppilaskunnan toimistolle Linnanmaalle. Coctail-henkisen vuosikokouksen asialistalla oli perinteiseen tapaan edellisen vuoden toiminnan läpikäyntiä, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen edellisen vuoden toimijoille sekä vuoden 2015 toimintasuunnitelman ja talousarvion hyväksyminen, jäsenmaksusta päättäminen ja tietenkin henkilövalinnat.

Kausi 2014–2015

Kaudella 2014–2015 Rauhala-klubi järjesti tapahtumia OYY:n entisille ja nykyisille toimijoille sekä mentorointitoimintaa OYY:n nykytoimijoille. 2014 kesällä oli vuosikokous vastaavaan tapaan kuin nytkin. Syksyllä 2014 järjestettiin ns. 10-alumni-tapaaminen 2014, 2004, 1994, 1984, 1974 ja 1964 toimijoille. OYY:n vuosijuhlaa edeltävänä päivänä Rauhala-klubi järjesti cocktail-tilaisuuden entisten ja nykyisten toimijoiden kohtaamiseksi. Mentoritoiminta on saanut kiitosta kuluvana vuonna nykytoimijoiden keskuudessa. Rauhala-klubi osallistui myös Oulun yliopiston alumnipäivään toukokuussa 2015. Siellä Oulun yliopistoseura nimesi Rauhala-klubin esityksestä vuoden opiskelijaksi koneteekkari Olli Peuran.

Tulevan kauden 2015–2016 toiminta ja uudet toimijat

Vuosikokouksessa keskusteltiin vuoden 2015 toiminnasta. Vuosittaisten tapahtumien lisäksi on tarkoitus järjestää alumnitapaaminen Helsingissä pääkaupunkiseudulla asuville OYY:n entisille toimijoille alkusyksyn aikana. Mentoritoimintaa kehitetään myös aktiivisesti. Niin sanottujen ”perusmentorien” rinnalle on ilmoittautunut joukko ”extra-mentoreita” OYY:n nykyisten toimijoiden järjestö- tai työurapolkujen sparraajiksi. Tästä pyritään tiedottamaan nykytoimijoita mahdollisimman pian.

Ylioppilaskunnan pääsihteeri Eero Manninen toi vuosikokouksessa ilmi sen, että Rauhala-klubin toimijoiden kanssa olisi mukava käydä lävitse ylioppilaskunnan kunniamerkkien ja tunnustusten myöntämiskriteerejä, jotta ne vastaisivat paremmin nykypäivää. Opintoaikojen ja opintotukikuukausien rajausten vuoksi opiskelijatoiminnalle jää entistä lyhyempi aika, joten nykyisillä kriteereillä ylimmät merkit voivat olla liian harvojen saavutettavissa.

Vuosikokous päätti korottaa Rauhala-klubin kannatusjäsenmaksua 150 eurosta 200 euroon. Korotuksia ei ole tehty viiden aiemman toimintavuoden aikana. Henkilöjäsenyys päätettiin pitää edelleen maksuttomana.

Rauhala-klubin hallitukseen valittiin kaudelle 2015–2018 fil.yo. Samira Fahim ja kansaedustaja, FM Tytti Tuppurainen. Muina hallituksen jäseninä jatkavat fil.yo. Milja Seppälä, FM Seppo Kangas, tek.yo. Ilari Nisula ja DI Aino-Kaisa Manninen. Vuosikokous valitsi puheenjohtajaksi Aino-Kaisa Mannisen seuraavaan vuosikokoukseen asti.

Kokouksessa herätti keskustelua myös se, että Rauhala-klubin jäseneksi on ollut vaikeuksia liittyä. Seuraava hallitus käsittelee asiaa, jotta kaikki halukkaat OYY:n entiset ja nykyiset toimijat pääsevät liittymään vaivattomasti yhdistyksen jäseneksi. Huom. Jos et ole vielä yhdistyksemme jäsen, niin käy täyttämässä oheinen lomake täältä.

Yliopiston varainhankintakampanja

Vuosikokouksen yhteyteen oli kutsuttu Oulun yliopiston yhteyspäällikkö Sakari Jussi-Pekka puhumaan yliopiston varainhankinta kampanjan etenemisestä. OYY:n entisten ja nykyisten toimijoita kiinnosti toki myös se, miten Rauhala-klubi ja muut ylioppilaskunnan alumniyhteisöt voivat olla mukana Oulun yliopistoa varainhankintakampanjassa. Yksi keino on toki rahan lahjoittaminen ja lahjoituspyyntöjen esittäminen Rauhala-klubin omille jäsenille esimerkiksi tapahtumien yhteydessä. Jussi-Pekka pyysikin viljelemään lahjoituslinkkiä eri paikoissa, sillä lahjoittaminen tapahtuu sitä kautta varsin yksikertaisesti. Ideointia varmasti jatketaan Rauhala-klubin hallituksen kokouksissa ja kampanjaan osallistumisesta tiedotetaan jäsenistöä sähköpostilistalla. Varainhankintakampanjan aikatauluista Jussi-Pekan puheesta nousi esiin 6. marraskuuta, jolloin järjestetään iso gaalaillallinen Oulussa. Tänne OYY:n entiset toimijatkin ovat tervetulleita.

Blogitekstin on kirjoittanut Rauhala-klubi ry:n puheenjohtaja Aino-Kaisa Manninen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s