Vuoden opiskelijaksi Senni Suhonen / Senni Suhonen named Student of the Year 2017

(Vuoden opiskelijan 2017 esittelypuheenvuoro, Rauhala-klubi ry:n vpj Henna Rannanpää)

Arvoisa vuoden alumni, rehtori, yliopistoseuran hallituksen puheenjohtaja,
Rakkaat opiskelijat,
Hyvät juhlavieraat

Oulun yliopistoseuran järjestämässä vuotuisessa Oulun yliopiston alumnijuhlassa on nimetty vuodesta 2011 lähtien vuoden alumnin ohella myös vuoden opiskelija. Vuoden opiskelijaksi nimettävältä henkilöltä odotetaan opiskeluaikanaan osoitettavan aktiivisuutta opiskelijoiden hyväksi ja opintojen hyvää etenemistahtia.

Vuoden opiskelija ja jokainen opiskelija tarvitsee hyviä opettajia kasvaakseen ja kehittyäkseen niin opiskelijana kuin ihmisenä. Jokainen opiskelija tarvitsee inspiroivaa ja maailmoja avartavaa tutkimusta.

Oulun yliopiston kaikkien tiedekuntien yhteisen kymmenennen promootion juhlallisuutta varjostaa meneillään olevat suuret haasteet yliopistoyhteisössämme. Koulutusleikkausten ja kasvavien vuokrakulujen vuoksi käynnistetyt YT-neuvottelut vähentävät tukipalveluista työntekijöitä, mikä vaikuttaa tutkimukseen ja opetukseen koko yhteisön kannalta. On suurena vaarana, että hallinnon työt valuvat entisestään opetus- ja tutkimushenkilökunnalle.

Siinä missä opiskelijat kehittävät taitojaan koko opiskeluajan, myös opettajien tulisi olla mahdollista kasvaa hyviksi opettajiksi. Ja jokaisella opiskelijalla tulisi olla mahdollisuus inspiroitua luennolla. Itselleni niin kävi taidehistorian lehtori Jorma Mikolan luennoilla. Joskus sivuaine todellakin innostaa opiskelemaan, avartaa uusia tapoja ajatella sekä avaa uusia ovia. Toivon, että jokainen Oulun yliopiston opiskelija inspiroituu ja voimaantuu jostain opiskelemastaan asiasta.

Taidehistorian lehtori Jorma Mikolan taidetta katsastavalla Linnanmaan kampuskierroksella vuonna 2014 pysähdyttiin Vuoropuhelu-nimisen taideteoksen ääreen.

Mikola kuvasi, kuinka tämä abstrakti teos heijastelee ihmisiä ja yliopistoa: yhteisymmärryksestä siirrytään moniäänisyyteen ja kommunikaation kautta takaisin yhteisymmärrykseen. Tämän toivon tapahtuvan myös yliopiston sisällä. Toimiva viestintä on vuoropuhelua, ja se vaatii avoimuutta, toisten arvostusta, halua ymmärtää ja aidosti kehittää toimintaa yhteisen hyvän vuoksi. Yliopistoyhteisössämme on kaikki mahdollisuudet tulla toimeen keskenään ja ymmärtää syyllistämättä toisia osapuolia.

Hyvän yhteisön ja viestinnän rakentajia vaaditaan niin päättäjien, hallinnon, opetus- ja tutkimushenkilökunnan sekä opiskelijoiden puolelta. Kaikkia tarvitaan ja oikeastaan puolien valitseminen on hassua. Emmekö me kaikki ole samalla puolella?

Opiskelijoiden joukosta nousee merkittäviä tekijöitä, sellaisia ihmisiä, jotka eivät valitse puolia ja poteroita, vaan katsovat asioita monelta näkökulmalta.

Vuoden opiskelija on innostava, hyvä yhteisöjen luoja ja motivaattori. Hänellä saattaa olla kokemusta opiskelijalähtöisen toiminnan käynnistämisestä, opiskelijajärjestön uudelleenherättämisestä tai muusta erityisestä toiminnasta järjestöissä tai yliopistossa laajemminkin.

Vuoden opiskelijaksi nimetään perustutkinto-opiskelija. Hän ei voi olla ylioppilaskunnan hallituksen jäsen tai toimihenkilö eikä yliopiston ylimpien päätöksentekoelinten jäsen.
Dear honorary guests and students,

This year the Rauhala club, an association of former student union activists, and the Oulu University Association, an association promoting the success of the University of Oulu, have selected the Student of the Year of the University of Oulu. We searched for a student who could inspire, motivate, and act for the benefit of their fellow students and in the university community.

Student of the year is an undergraduate student who has been active in the community but who has forwarded their studies according or beyond study plans. This year we received a good number of propositions.
Oulun yliopistoseura on päättänyt nimetä Vuoden opiskelijaksi vuonna 2017 tekniikan  kandidaatin Senni Suhosen.

Senni Suhonen on aktiivinen toimija arkkitehtuurin tiedekunnassa. Hänet tuntevat niin opiskelija- ja opettajakunta kuin myös muu henkilökunta. Senni on toiminut tiedekunnan ja Oulun Arkkitehtikillan hyväksi koko aktiivina toimimisensa ajan sekä ollut kannustava muita opiskelijoita kohtaan.

Hän on onnistunut suorittamaan intensiivisen arkkitehtuurin tutkinto-ohjelman kandidaatin tutkinnon aikataulussa erinomaisin arvosanoin, huolimatta toimestaan Killan puheenjohtajana sekä hoitaessaan sivutoimisesti töitä vielä LUO-arkkitehtitoimistossa. Kandivuotenaan hän lisäksi voitti opiskelijakilpailun osana opintoihin kuuluvaa asemakaavakurssia.

Erityisesti toimissaan kilta-aktiivina Senni on hyvin innostava ja kannustava. Senni on onnistunut pitämään yllä hyvää ilmapiiriä tiedekunnassa suurista muutoksista huolimatta. Hän on hoitanut esimerkillisesti tiedekunnan muuttoon liittyviä asioita, ja ollut kantavana voimana killan voimainponnistuksessa järjestää suuri jäähyväistapahtuma luentosarjoineen ennen muuttoa Linnanmaan kampukselle.

Hän on toiminut arkkitehtuurin tiedekunnan tilatyöryhmässä aktiivisesti mahdollistaakseen hyvät väistötilat sekä tulevat uudet tiedekunnan tilat.  Senni toimii lisäksi hallinnon opiskelijaedustajana arkkitehtuurin tiedekunnan hallituksessa sekä tiedekunnan johtoryhmän opiskelijaedustajana.

Senni on myös ollut aktiivinen herättelemään poikkitieteellistä toimintaa. Hän oli vuonna 2016 järjestämässä killan poikkitieteellistä kaupunkisuunnitteluun liittyvää työpajaa, jossa kerättiin opiskelijoiden mielipiteitä Oulun kaupunkikehykseen, keskittyen keskustan ja Linnanmaan väliseen alueeseen.

Neljännellä vuosikurssilla opiskellessaan Senni on toiminut aktiivisesti vuosikurssinsa varainkeruussa ja muissa järjestelyissä yhteistä Yhdysvaltoihin suuntaavaa excursiota varten.

Hyvät naiset ja herrat,

Senni Suhonen on menestynyt opinnoissaan erinomaisesti ja on muun muassa saanut tästä tunnustusta myös opiskelijakilpailussa kandidaatinopintoihinsa liittyen. Suhonen herättää ansaitusti luottamusta opiskelijoiden keskuudessa, hän aktivoi opiskelijoita yhteiseen toimintaan tiedekuntarajojen yli ja on toiminut hyvän ilmapiirin edistämiseksi arkkitehtiopiskelijoiden tilamuutosten alla.

Nyt pyydän lavalle Vuoden Opiskelijan sekä Oulun yliopistoseuran hallituksen puheenjohtaja Paula Rossin ojentamaan yhdessä Vuoden Opiskelija -palkinnon Senni Suhoselle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s