Rauhala-klubin aloite OYY:n hallitukselle

ALOITE                                                                                                                                                                                     10.11.2011

ALOITE OULUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN (OYY) HALLITUKSELLE RAUHALA-KLUBI RY:N TOIMINNAN RAHOITUKSESTA

Hyväksyessään tämän aloitteen OYY sitoutuu resursoimaan ylioppilaskunnan entisten toimijoiden alumniyhdistys Rauhala-klubi ry:n toimintaa joko a) osoittamallaan summalla vuosittain talousarvioissaan tai b) ottamalla Rauhala-klubi ry:n erityisavustusta nauttivien järjestöjen piiriin.

TAUSTAA

OYY.n edustajisto on juhlakokouksessaan vuonna 2010 päättänyt perustaa Rauhala-klubi ry:n entisten ylioppilaskuntatoimijoiden alumniyhdistykseksi sekä liittyä sen kannatusjäseneksi.  Yhdistyksen tarkoituksena on edistää, kannustaa ja tukea Oulun yliopiston ylioppilaskunnan tarkoituksen toteutumista, oululaista ylioppilaskuntatoimintaa ja Oulun yliopiston ylioppilaskunnassa toimineiden henkilöiden verkostoitumista.  Yhdistys pyrkii toiminnallaan myös turvaamaan ja säilyttämään Oulun yliopiston ylioppilaskuntaan ja siinä toimineisiin henkilöihin liittyvää muistitietoa, tieto-taitoa sekä materiaalia.

Tarkoitustaan Rauhala-klubi toteuttaa erilaisten tilaisuuksien ja tapahtumien kautta. Tapahtumissaan ja toiminnassaan Rauhala-klubi harjoittaa laajaa yhteistyötä kannatusjäsentensä sekä ennen kaikkea Oulun yliopiston alumnitoiminnan sekä Oulun yliopistoseura ry:n kanssa.

Rauhala-klubiin kuuluu tällä hetkellä n. 120 entistä OYY:n toimijaa ja uusia jäseniä pyritään rekrytoimaan koko ajan lisää.

Yhdistyksen rahoitus koostuu tällä hetkellä kannatusjäsenmaksuista. Yhdistyksen kannatusjäsenyyden markkinointia jatketaan edelleen keskeisille yhteistyötahoille. OYY on rahoittanut Rauhala-klubin toimintaa vuosittaisella kannatusjäsenmaksulla. Pitkän tähtäimen tavoitteena on, että yhdistys pyörii kokonaan sekä kannatusjäsenmaksuilla että mahdollisilla alumnien lahjoituksilla.

Sääntömääräisesti yhdistys ei peri henkilöjäseniltä jäsenmaksua. Täten pyrimme madaltamaan kynnystä liittyä jäseneksi ja välttämään jäsenmaksujen laskuttamiseen ja perintään liittyvää taloushallintoa.

Vuosittain kolme päätapahtumaa

Rauhala-klubin toiminta rakentuu pitkälti ylioppilaskunnan kanssa yhteistyössä harjoitettavalle alumnitoiminnalle ja -tapahtumille.  Vuosittain järjestetään pääsääntöisesti kolme jäsenistölle ja ylioppilaskunnan nykyisille toimijoille suunnattua tapahtumaa. Yhteistyötä tehdään myös Oulun yliopiston alumnikoordinaattorin sekä Oulun yliopistoseuran kanssa.

Ylioppilaskunnan perustamiskokouksen vuosipäivänä pyritään järjestämään 10-vuotisalumnitapaaminen, johon kutsutaan aina 10, 20, 30, 40 ja 50 vuotta sitten ylioppilaskunnan toiminnassa aktiivisina olleita sekä Rauhala-klubin jäsenet.

Ylioppilaskunnan vuosijuhlaviikolla järjestetään entisten toimijoiden ja ylioppilaskunnan nykyisten toimijoiden tapaaminen.

Yhdistyksen vuosikokous ja entisten toimijoiden aamukahvitapaaminen järjestetään Oulun yliopistopäivän yhteydessä toukokuussa. Yliopistopäivän alumnijuhlassa julkistetaan vuoden alumnin ohella vuoden opiskelija, jonka yliopistoseura nimeää Rauhala-klubin esityksestä.

Tapahtumiin kutsutaan aina alumnien lisäksi ylioppilaskunnan luottamus- ja toimihenkilöt.

Mentorointi

Rauhala-klubin toimijoiden voimin käynnistetään alkuvuodesta 2012 ylioppilaskunnan hallituksen jäsenten mentorointi. Tarkoituksena on tukea ylioppilaskunnan nykytoimijoita tehtävässään kasvamisessa ja suoriutumisessa sekä jakaa tietoa, kokemuksia ja suhteita.

Esitys

Esitämme, että OYY sitoutuu resursoimaan 800 eurolla alumniyhdistyksensä Rauhala-klubi ry:n toimintaa joko a) osoittamallaan summalla talousarviossaan tai b) ottamalla Rauhala-klubi ry:n erityisavustusta nauttivien järjestöjen piiriin aiemman kannatusjäsenmaksun sijaan.

Tällä toimintamallilla taataan alumnitoiminnan vakaus. Täten saamme myös kytkettyä OYY:n entiset luottamus- ja toimihenkilöt kiinteämmin ylioppilaskunnan yhteyteen. Tapahtumakohtainen neuvottelu OYY:n kanssa ei takaa toiminnan jatkuvuutta ja   systemaattisuutta. Yhdistyksen toimintamuoto on tapahtumat, joiden järjestäminen on tilasta riippuen kuitenkin hintavaa. Yhdistyksen käynnistysvaiheessa tärkeää on mahdollisimman laaja tavoitettavuus ja matala kynnys osallistua toimintaan, jolloin tilaisuuksien on käytännössä oltava maksuttomia.

Oulussa 10.11.2011

RAUHALA-KLUBI RY

Wille Leppämäki                                              Milja Seppälä

Hallituksen puheenjohtaja                               Hallituksen varapuheenjohtaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s